На Яворівщині зводять дві сонячні електростанції

Яворівська РДАпроводить системну роботу для участі в міжнародних проектах. Зокрема, подано документи щодо співфінансування на конкурс програми траскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна» від Яворівщини 21 концепцію, що стосується закупівлі медичного обладнання, розбудови медичної інфраструктури, доріг, велосипедних доріжок, рекреацій, збереження культурної спадщини, будівництва водопроводу тощо. Про це повідомив голова Яворівської РДА Ореста Хляна.
З його слів, загальна вартість зареєстрованих до участі у конкурсі програми траскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна» від Яворівщини концепцій – 12 млн 768 тис. 143 євро, з яких вартість виконання заходів установами району сягає – 9 млн 138 тис. 120 євро.
«На території Терновицької сільської ради Яворівського району Львівської області розпочинається будівництво сонячної електростанції, потужністю 20 МВт. Обсяг інвестицій – 2 млн євро. У вересні 2017 року планується запустити першу чергу, потужністю 5 МВт.
А на території Залузької сільської ради ТзОВ «Ліг-Агро» вводить в експлуатацію сонячну електростанцію, на площі 41,7 га. Обсяг інвестицій – 0,7 млн  євро.
На території Немирівської селищної та Завадівської сільської рад завершено перший етап із створення індустріального парку «Яворівський».
Втілюється в життя еколого-просвітницький проект ТзОВ «Ведмежий притулок Домажир» – за підтримки австрійської благодійної зоозахисної організацієї «Чотири лапи». Вартість такого будівництва – понад 600 тис. євро. Відкриття першої черги заплановано у квітні 2017 року, а у вересні – завершення робіт.
Датське підприємство ПП «Діал-Маркет» у селі Лозино веде будівництво фабрики з виробництва меблів. Обсяг інвестицій до 2 млн євро. У квітні 2017 року планово відбудеться відкриття фабрики, що дасть можливість працевлаштувати до 600 осіб.
На території Шклівської селищної ради ТзОВ «Галтера» веде будівництво фабрики з виробництва косметичних засобів, де буде відкрито до 400 робочих місць», – інформує голова Яворівської РДА Орест Хлян.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ