1030 – річчя хрещення Русі-України

День хрещення Русі-України відзначається у день Святого Володимира — одного із засновників і покровителів української державності. Для українців цей день фіксує спадкоємність тисячолітньої історії України, української нації і держави.

З 2008 року, враховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та громадськості, указом президента України Віктора Ющенка № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України. Відзначається це свято 28 липня – у день пам’яті князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

Читайте більше тут: Новини Львівщини

27-28 липня 2018 року українці відзначають 1030-річчя хрещення Київської Русі. Так, на центральних вулицях столиці на честь свята пройдуть молебні та хресні ходи. Для цього частково перекриють рух транспорту 24, 27 і 28 липня.

Згідно з указом президента України від 8 серпня 2017 “Про заходи з підготовки та відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України” підготовлено ряд заходів та молебні.

Крім урочистих молебнів, у всіх районах Києва відбудуться святкові акції, які торкнуться навчальних та науковиї закладів.

27 липня о 17:00 розпочнеться нічне богослужіння УПЦ КП, а 28 липня з 9:30 до 11:30 відбудеться Божественна літургія.

28 липня в 11:30 буде Хресна хода – Молитва за Україну і за єдину Помісну українську православну церкву. Маршрут: Володимирський собор – бульвар Шевченка – вулиця Володимирська – Софійська площа – Михайлівська площа – парк Володимирська гірка.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ