29 серпня хвилиною мовчання вшанують пам’ять захисників України

29 серпня о 10:00 год. – загальнонаціональна хвилина мовчання на вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Однією із традиційних та водночас емоційних форм вшанування пам’яті є хвилина мовчання. Так, загальнонаціональна хвилина мовчання є об’єднуючим чинником всього українського народу у скорботі та глибокій повазі до загиблих.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.11.2019 року No 1096-р, затверджено комплексний план заходів, яким передбачено проведення хвилини мовчання о 10:00.

Отже, в процесі реалізації та з метою охоплення ширшої аудиторії громадян України хвилина мовчання буде оголошена по теле- і радіоканалах.

День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами, сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях.

Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою. Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювали демократію й права людини тут, у тилу.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ