4 роки тому відбулось офіційне відсторонення Януковича від влади

Перелякавшись погроз, що прозвучали на Майдані 21 лютого, Віктор Янукович вирішив не чекати дострокових виборів та негайно тікати з Києва. В ніч з 21 на 22 лютого на двох гелікоптерах він зі своєю коханкою вилетів до Харкова, де 22 лютого повинен був відбутися сепаратистський з’їзд про відділення південного сходу України організований мером Харкова Геннадієм Кернесом. Попередньо, з резиденції Януковича в Межигір’ї в невідомому напрямку були вивезені декілька вантажівок з награбованими коштовностями та грошима.
Коли 22 лютого харківський сепаратистський форум з тріском провалилася, Віктор Янукович дав перелякане інтерв’ю де заперечував будь-які домовленості з опозицією та звинувачував її у державному перевороті. Потім він зник в невідомому напрямку та через декілька днів магічним чином опинився на території Московії звідки заявив про своє існування.
Того ж дня ВРУ 328-ма голосами прийняла Постанову якою відсторонила Віктора Януковича з посади Президента України та призначила дострокові президентські вибори на 25 травня 2014 року. Головними аргументами такого рішення було самоусунення Віктора Януковича від виконання своїх професійних обов’язків Президента України через ганебну втечу зі столиці, неможливість встановити його поточне місце перебування та вийти з ним на будь-який контакт. Новим головою парламенту та тимчасовим виконувачем обов’язки Президента України був призначений Олександр Турчинов. Також в цей день з в’язниці символічно була звільнена головна противниця Януковича Юлія Тимошенко.
Самоусунення тодішнього Президента Януковича від влади було цинічно використано Московією для виправдання своєї агресію проти України в Криму та на Донбасі, хоча вся світова спільнота визнала легітимність нової влади.
Зранку 22 лютого тисячі людей увійшли на покинуту резиденцію Януковича в Межигір’ї та були шоковані тією корупційною розкішшю в якій жив диктатор. Також очам громадськості були відкриті маєтки і інших поплічників тирана які також були змушені тікати в Московію. Самий відомий з них це будинок Генерального прокурора Пшонки. 23 лютого фракція провладної Партії регіонів заявила, що засуджує та покладає всю відповідальність за трагічні події в Україні на Януковича та його найближче оточення та що вона переходить в опозицію до нової влади.
25 лютого новим Генеральним прокурором України Олегом Махніцьким було оголошено в розшук Віктора Януковича та його найближчих поплічників за підозрою в організації злочинного угрупування та масових вбивствах людей з особливо обтяжливими обставинами.
На даний час колишній президент втікач знаходиться в міжнародному розшуку та переховується на території Московії. На початку 2016 року Віктор Янукович посів перше місце в світі в рейтингу чиновницької корупції за версією «Unmask the Corrupt».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ