5 років звільнення Слов’янська і Краматорська

5 липня 2014 року українські військові звільнили від проросійських бойовиків українські міста – Слов’янськ і Краматорськ. Вони були стратегічно важливими для України, адже розташування міст дозволяє контролювати всі дороги в радіусі кількох кілометрів. Про це повідомляє 24 канал.

5-6 липня 2014 року під час АТО на сході України від проросійських терористів звільнили міста Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут (тодішній Артемівськ) у Донецькій області.

Бої за ці міста тривали від 12 квітня 2014 року, коли терористи захопили місцеві державні установи.

3 липня сили АТО заблокували місто Миколаївка Слов’янського району Донецької області, де знищили шість опорних пунктів терористів, склади боєприпасів у Миколаївці та в районі Семенівка міста Слов’янська, а також вийшли до автотраси “Харків – Довжанський”.

Більше про те, якими бачили окупантів місцеві жителі, читайте у спецпроекті 24 каналу: Історія окупації і звільнення Донбасу: розповідь добровольця

4 липня 2014 року Миколаївка була повністю звільнена від проросійських терористів і взята під контроль силами АТО. Їм здалися в полон більше 50 терористів.

У ніч на 5 липня ворог залишив Слов’янськ. Основні сили він передислокував до Горлівки та Донецька. Українські військові увійшли до Слов’янська, встановили Державний прапор над міською адміністрацією та розпочали надавати гуманітарну допомогу мешканцям міста.

Більше про те, що відбувалось у Краматорську після звільнення від окупантів читайте в інтерв’ю Разведчик: Если бы меня взяли к сепарам, то давно червей кормил бы

Протягом 5 і 6 липня сили АТО визволили також міста Краматорськ, Артемівськ (Бахмут), Дружківка, Костянтинівка.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ