Акція, яка закликає поміряти артеріальний тиск

У Львові стартували «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії», під час якої організатори закликають поміряти свій артеріальний тиск. Акція триватиме з 15 по 19 травня.
50% людей мають підвищені показники артеріального тиску, але 20% з них про це навіть не знають. З тих 30%, що знають, половина не вживає жодних заходів: не міняє спосіб життя, не звертається до лікаря, не приймає препарати.
Мета профілактичної акції – в черговий раз нагадати, що здоров’я треба берегти, за здоров’ям треба слідкувати, бо з кожним роком воно кращим не стає. Кожен другий мешканець має знати, що в нього підвищений артеріальний тиск. І для того, що його виявити і кваліфікувати як хворобу, треба звернутись до сімейного лікаря, щоб пройти відповідні обстеження і вплинути на ситуацію.
Артеріальна гіпертензія призводить до низки ускладнень і найфатальнішими з них є інфаркт та інсульт.
До акції долучились і львів’яни-переможці Чемпіонату Європи з карате 2017 року. Спортсмени також долучились до цієї акції, помірявши свій тиск. У всіх з них показники були в межах норми, що, на їхню думку, пов’язано зі здоровим способом життя та фізичною активністю.
Цього тижня медичні пункти-намети розташовані на: площі Ринок, проспектах Шевченка та Свободи, вулиці Широкій, проспектах Чорновола і Червоної Калини, вулицях Університетській, Бандери та Пасічній.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ