Активний відпочинок на воді: які цікаві локації є на Львівщині

Наварія, Дністер, Рата, Західний Буг, Стир – річки, що найбільше пасують для сплавів в області.

Сплави – це чудовий спосіб відпочити на природі, отримати нові враження та зарядитися позитивом.

Управління туризму та курортів Львівської ОВА поцікавилось у представників організацій, що пропонують активний вид дозвілля, чи вже відкрили туристичний сезон 2024? Які маршрути на Львівщині є найбільш сприятливими для сплавів? Яка вартість подібного відпочинку? А також дізнались, які труднощі перешкоджають їхній діяльності?

«Здебільшого сезон розкачували в травні. Цього року пробуємо з квітня. Наварія, Дністер, Рата, Західний Буг, Стир – річки, що найбільше пасують для сплавів в області. Вартість для однієї людини стартує від 400 грн», – поділився інформацією Володимир Воронюк представник клубу активного відпочинку адреналін «KAVA».

Зі слів Володимира, проблемою у його діяльності є пошук локацій під майбутні байдаркові станції на маршрутах.

«До прикладу, в Польщі водний туризм на рівні футболу. В райцентрі може бути до 10 контор, які «катають». У нас певно на область до 10 штук, тому потенціал досить великий.

Ми, коли стартували в Наварії, то були одні. Вже є три точки, тому рух іде. Але це шлях в десятиліття, бо створити інфраструктуру потрібно або завдяки великим інвестиціям, які зараз ніхто не захоче вкладати, або реінвестиціям, які мають більше шансів на життя», – зазначає Володимир Воронюк.

Михайло Сідоров голова червоноградського клубу «За обрій» вважає, що основною проблемою для організації сплавів є неконтрольовані забруднюючі викиди. Це робить деякі частини річок Львівщини на 50% непридатними для сплавів і ситуація лише погіршується.

«Допомогою розвитку туризму буде програма очищення стоків, а не «ущільнення діяльності» завдяки втручанню адмінресурсу. Перешкодою є тотальне безкультур’я по відношенню до природи, на що ніхто і ніяк вплинути не може і в цьому ситуація за останні роки також погіршується. Це моя суб’єктивна думка, бо працюю в «кабінеті» природи», – відповів Михайло Сідоров.

Зі слів Михайла сезон у його організації триває 365/24/7. Маршрути чудові усі. Вартість каже, що середньоконкурентна, змінюється в залежності від загального макроекономічного клімату.

«Хочу запросити на безкоштовні сплави наших воїнів, що передбачає обласна програма розвитку туризму та курортів у 2024 році в межах концепції підтримки захисників та захисниць України на території Львівщини. Зголошуватись можна вже за посиланням https://cutt.ly/uwlKrT9W» Про точні дати повідомимо згодом», – зазначив керівник управління туризму та курортів ЛОВА Тарас Лозинський.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ