Альтернативна ялинка

Новорічна ялинка – незмінний символ зимових свят. Наряджати хвойне деревце здавна вважається сімейною традицією, приносить в будинок новорічний настрій. Тим часом, в останні роки альтернативні ялинки стають все більш популярними в країнах Європи. Україна – не виняток. По-перше, відмова від зрізаної ялинки зберігає життя деревам, по-друге – з огляду на вартість дерев на ялинкових базарах відмова від “живої хвої” може відчутно заощадити сімейний бюджет.

Найпоширенішою альтернативою як і раніше є штучна ялинка. Вона вам служитиме багато років, практично не вимагає догляду і позбавляє квартиру від необхідності змітати в кінці свят обсипані голки. З іншого боку, вона не пахне хвойним лісом. Однак, і в цьому випадку є вихід.

Часто, разом зі штучною ялинкою, в квартирах ставлять невеликі букети з ялинових гілок.

З гілочок смереки роблять і популярні зараз “міні-ялинки”, їх вартість коливається від 50 до 200 гривень – залежно від висоти.

Ще одна популярна альтернатива – ялинка з палиць. Таку конструкцію, як правило, підвішують на стіну і прикрашають, як і справжню ялинку. Такий варіант “новорічного дерева” особливо вдалий для тих, у кого вдома живуть активні домашні вихованці: ризик того, що кіт або пес переверне ялинку мінімальний.

Також новорічне дерево можна зробити “невагомим”: до основи у вигляді конуса на волосінь або дріт прикріпити кульки та інші прикраси, а потім підвісити конструкцію до стелі. До того ж, новорічна прикраса, зроблена своїми руками, приносить особливий настрій і є неповторним.3c81f7b497f3_01

В цілому, новорічну ялинку можна викласти з будь-яких предметів – від книг і посуду до печива і мандаринок, головне – творчий підхід. Якщо ж у вас вдома є стіна, пофарбована миється фарбою, ялинку можна і зовсім намалювати крейдою. Особливо до душі така розвага доведеться дітворі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ