Американська компанія візьметься оновлювати українські потяги

Американська компанія General Electric Transportation візьметься за оновлення рухомого складу Укрзалізниці.
11 квітня відбулась зустріч Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з представниками американської компанії General Electric Transportation. Учасники обговорили довготермінові інвестиційні проекти в покращення української інфраструктури, зокрема залізничної.
«Уряд працює над залученням інвестицій в Україну та зацікавлений у довготерміновій співпраці з інвесторами. Ми також прагнемо всебічно розвивати взаємну міжнародну торгівлю та проекти сумісного виробництва рухомого складу, але важливо дотримуватися принципу пріоритетів щодо локалізації виробництва продукції в Україні», – розповів Степан Кубів.
Він повідомив, що модернізація передбачає поточне, середньострокове та довготермінове планування, включає поточні ремонти обладнання та створення більш тривалих стратегічних планів оновлення рухомого складу залізниці. Це включає роботу над оновленням чинної правової бази та посилення співпраці у рамках державно-приватного партнерства.
“Уряд створив умови для міжнародного співробітництва та захисту інвестицій, але практичну роботу на операційному, технічному та технологічному рівні має проводити безпосередньо бізнес, якому належить скласти конкретний план та домовитися про конкретні кроки для втілення планів з оновлення рухомого складу”, – наголосив Степан Кубів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ