ATM Locator — онлайн-сервіс для пошуку банкоматів

Банківські картки використовуються всюди. З їх допомогою можна зробити оплату в інтернеті, придбати товари в магазині, передати гроші друзям і багато іншого. Однак в деяких ситуаціях без готівкових коштів не обійтися, це особливо актуально для ринків, де в більшості випадків картками ніхто не розраховується.

В Україні знайти банкомат не складно, здебільшого вони зустрічаються майже на кожному кроці. Зовсім іншою може бути ситуація за кордоном, де вам може знадобитися терміново знайти банкомати поруч з певним місцем. Швидко орієнтуватися у незнайомому місці нелегко, тому в таких ситуаціях вам може допомогти універсальний онлайн-інструмент з пошуку найближчих апаратів — ATM Locator. Його розробила Mastercard, однак скористатися сервісом можуть всі охочі, навіть якщо вони не є клієнтами цієї платіжної системи.

Як знайти найближчий банкомат через ATM Locator
Шукати банкомат через цей онлайн-сервіс дуже легко:

Вкажіть адресу, поруч із якою ви хочете знайти апарат. Можна також ввести місто або поштовий індекс.
Відкриється інтерактивна карта, де ви побачите розташування всіх банкоматів на відстані від 0 до 25 кілометрів — залежить від обраних вами налаштувань.
Поруч із картою з’явиться список з усіма апаратами, а також їх точними адресами.
За бажання ви зможете прокласти маршрут до точки призначення прямо на інтерактивній карті.
Чому рекомендується використовувати АТМ Локатор
Якщо ви любите подорожі, знімати гроші за кордоном виявиться дешевше, ніж звертатися до обміну валют у країні проживання, а завдяки сервісу ATM Locator ви завжди зможете знайти банкомат неподалік. Ці апарати всюди працюють однаково, тому у вас не виникне проблем із зняттям готівки, навіть якщо ви перебуваєте за океаном.

Користуватися сервісом ATM Locator рекомендується і з тієї причини, що з його допомогою ви завжди зможете знайти банкомат, коли це знадобиться, отже, основну суму коштів ви можете зберігати на картці. Таким чином ви не станете жертвами шахраїв або грабіжників, адже вкрасти кошти з банківської карти значно складніше, ніж у вигляді готівки.

Особливості зняття готівки за кордоном
Якщо ви знайшли банкомат через сервіс ATM Locator, при знятті грошей з вас можуть стягуватися комісії. Їх встановлює не платіжна система Мастеркард, а оператор банкомата. Якщо ви не хочете оплачувати додатковий збір, просто скасуйте транзакцію та скористайтеся іншим банкоматом.

Більше новин на: Яворів Інфо