Багатодітні сім’ї мають право на пільги на ком послуги – ПФУ

Родини, які виховують трьох і більше дітей, мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу в розмірі 50-ти відсотків в межах норм, визначених законодавством.

Про це інформує Головне управління Пенсійного фонду у Львівській області.

Документом, що підтверджує статус багатодітної сім’ї, а також дітей з такої сім’ї, є відповідне посвідчення, видане органом соціального захисту.

Пільги багатодітним сім’ям надаються за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2024 році – 4 240 грн).

Необхідні документи для отримання пільги:

заява про внесення відомостей до Реєстру осіб, які мають право на пільги;
заява про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу;
паспорт;
реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);
посвідчення “Багатодітної сім’ї”;
інформація про членів сім’ї пільговика, на яких поширюється пільга (паспорти, свідоцтва про народження, РНОКПП, посвідчення “Дитини з багатодітної сім’ї”);
довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі (у разі оформлення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу);
акт фактичного місця проживання, який видається органом соціального захисту або довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або договір оренди житла (за потреби).
Подати заяви та документи для призначення пільги до Пенсійного фонду України можна в один зі способів:

особисто – через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг (ЦНАП);
поштою – на адресу органу Пенсійного фонду України;
онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.
Зверніть увагу! У разі зміни будь-яких відомостей, зазначених в Реєстрі осіб, які мають право на пільги, або виникнення обставин, що впливають на надання пільг та їх розмір, пільговик зобов’язаний протягом 30 календарних днів подати до уповноваженого органу нову заяву.

Зазначеними обставинами можуть бути, наприклад, відмова від РНОКПП, досягнення дітьми 14-річчя та отримання ними паспортів (ID-карток), зміна прізвища, імені, по батькові, зміна складу членів сім’ї, на яких поширюються пільги; зміна пільгової категорії; зміна переліку отримуваних житлово-комунальних послуг та ін.

Важливо! У випадку надходження повідомлення Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області щодо уточнення персональних даних просимо Вас звернутись до найближчого відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Пенсійного фонду України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ