Безбар’єрний доступ маломобільних груп: в області напрацьовують план заходів

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року розроблена у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської та на виконання відповідного указу Президента України.

14 квітня Кабінет Міністрів її затвердив. Відповідно обласні адміністрації повинні напрацювати і подати до середини жовтня обласний план заходів з реалізації стратегії.

Сьогодні у Львівській ОДА відбулось засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідності та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної структур.

Участь у заході взяв заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, працівники департаментів, особи з інвалідністю, а також онлайн долучилась представниця Офісу Президента.

“Перед нами є відповідальне завдання – забезпечити доступність осіб з інвалідністю, людей поважного віку, батьків з дитячими візочками до об’єктів інфраструктури та внести у план ті заходи, які ми зможемо поетапно реалізовувати в межах фінансування” – зазначив Юрій Бучко.

У межах наради департаменту освіти на науки Львівської ОДА доручили провести аудит доступності освітніх будівель у кожному районі. Як підсумок, буде сформовано перелік об’єктів та прилеглих територій, які потребують облаштування елементами доступності.

Окрім того, членам комітету Юрій Бучко доручив в робочому порядку завершити роботу над Планом заходів з реалізації стратегії у вказані терміни.

Зазначимо, Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні включатиме заходи для усунення перепон у різних сферах життя, посилення можливостей та забезпечення рівних прав для всіх українців. Йдеться про досягнення безбар’єрності у шести вимірах: освітньому, громадянському, цифровому, фізичному, суспільному та економічному. Також стратегія міститиме чіткі індикатори щодо ефективності впровадження її ініціатив.

Координує роботу над Стратегією міжвідомча робоча група Кабінету Міністрів України під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. До розробки Стратегії також долучилися більш ніж 230 експертів, понад 50 громадських організацій та аналітичних центрів із різних регіонів країни. Аналітичну та технічну підтримку надає експертний консорціум, який сформували Центр економічного відновлення, ІСАР «Єднання» та ГО «Безбар’єрність». Ця діяльність здійснюється за сприяння проекту ПРООН «Права людини для України».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ