Більш ніж половина українців жертвує особистим життям заради кар’єри

58% українців зазначають, що їм доводилося жертвувати сім’єю заради кар’єри, а 23% вдається гармонійно поєднувати роботу й особисте життя.
Кожна людина намагається знайти баланс між роботою і особистим життям. У сучасному світі побутує стереотип про те, що у випадку кар’єрного зростання страждає особисте життя, а діти, сім’я та друзі не отримують належної уваги. Існує безліч суджень про те, як краще поєднати особисте життя і кар’єру.
Згідно з дослідженням, дещо менше половини опитуваних зазначили, що через роботу їм доводиться менше часу приділяти сім’ї. Частіше це осмислений вибір, і його головним мотивом є високий заробіток. Водночас майже третина опитаних зазначили, що дійсно багато часу приділяють роботі, кар’єрному зростанню, але були б не проти стільки ж часу приділяти собі, своїй сім’ї, реалізації власних бажань. Ще чверть «білих комірців» вказали, що переважання роботи — це збіг обставин, і такий перебіг справ не є їхнім усвідомленим вибором. І лише 7% пріоритет роботи пояснили захопленістю роботою й цікавістю до неї.
На запитання про те, чим передусім доводиться жертвувати заради досягнення кар’єрних амбіцій, понад половина опитаних зазначили, що обмежують час на відпочинок і жертвують своїм душевним спокоєм. Половина офісних співробітників вказали, що через роботу менше часу приділяють своєму здоров’ю і хобі. Сім’єю та сімейними обов’язками заради кар’єрних амбіцій жертвують дещо менше половини людей. А для третини опитаних кар’єрні пріоритети створюють дефіцит часу на спілкування з друзями.
Для досягнення кар’єрних амбіцій люди передусім обмежують тривалість відпочинку й розваг, потім — час на підтримку здоров’я і сімейні стосунки. Як відомо, співробітники, які готові заради кар’єри максимально обмежувати час на відпочинок і розваги, мають високий ризик перевтоми і психологічного дисбалансу.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу в січні 2017 року. В опитуванні взяли участь 805 людей із різних регіонів України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ