Більшість так званих «благодійних організацій», які на вулиці збирають кошти – шахраї

Близько 95% так званих «благодійних організацій», які на вулиці збирають кошти нібито на лікування дітей – звичайні шахраї.
Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявила директор благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.
«Насправді, коли заклад ставить в себе скриньку — це відповідальність закладу. Понад 90% тих скриньок годують шахраїв, тому що тій дитині, яка на картинці, і її мамі дають тисячу або дві в місяць, а заробляють там значно більше. Тому, якщо ви справді хочете допомогти — в нас вже викристалізувалася низка організацій, які мають довіру, які можна перевірити. Завжди легше перевірити, коли це є на розрахунковий рахунок… Порядні організації на вулиці кошти не збирають», – пояснила вона.
Загалом же кожного року кошти на лікування хворих збирати простіше, адже всі знають, що рак — виліковний.
«Зараз простіше, ніж було, скажімо, в 2007-2008 році. Яка у вас перша думка виникає, коли чуєте, що в дитини рак? Треба знайти кошти. А колись люди думали, чи варто взагалі починати лікування. Тобто суспільна думка змінилася, рак є виліковний, але це потрібно робити негайно. Якщо кажуть, що рак — не треба чекати. Негайно їхати в лікарню і починати лікування. Час має значення», – наголосила вона.
Щоправда, у зв’язку із кризою в Україні, аби зібрати більше коштів, варто проявити креативність: «Є різні способи залучати кошти. Тільки просто збирати– не завжди добре, адже від постійних «дай, дай, дай» люди втомлюються. А так — є спека… лимонад. Ви і спрагу можете втамували, і отримали щось смачне, і врятували комусь життя. Не стали менше жертвувати, просто зараз такий період — літо, серпень, час відпусток. Пішла девальвація валюти і люди мають менше можливостей. Але люди стараються допомагати».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ