Біометричні паспорти українцям відтепер друкуватимуть вдвічі швидше

Учора, 16 січня 2018 року, на Поліграфічному комбінаті “Україна” запустили нове обладнання для персоналізації закордонних біометричних паспортів. Про це повідомляє Урядовий портал.
Поліграфкомбінат потребував нове обладнання ще у 2014 році. У серпні 2017 року Мінекономрозвитку ініціювало рішення Уряду про зменшення відрахування до Державного бюджету частини чистого прибутку комбінату. Завдяки цьому комбінат зміг спрямувати додаткових 35% чистого прибутку на нове обладнання.
«Оскільки підприємство працює цілодобово і без вихідних у три зміни, то після запуску нової машини вони зможуть виготовляти вдвічі більше документів. Зараз це 10 тисяч паспортів на добу, а відсьогодні це буде 21 тисяча на добу”, – зазначив перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.
Обладнання, яке закупив Поліграфкомбінат – це система BookMaster One #351 від компанії ІАІ industrial systems B.V. Її вартість – 1,7 млн євро. Аналогічне обладнання використовується у більш ніж 25 країнах світу. Продуктивність нової системи становить 500 паспортів на годину, тобто близько 11 тисяч паспортів на добу та 3960000 паспортів на рік.
Наразі в черзі на персоналізацію стоїть 775 000 наборів персональних даних.
Нове обладнання допоможе стабілізувати ситуацію з персоналізацією термінових документів протягом кількох місяців, і протягом наступних 2-3 місяців чергу буде ліквідовано. До сезону літніх відпусток Поліграфкомбінат працюватиме у діючому режимі 7 днів на тиждень цілодобово (у три зміни).

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ