Біометричний «бум»: як пройшов перший місяць безвізу

11 липня, минув місяць від початку введення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Громадяни України активно кинулися виробляти біометричні паспорти, аби відкривати для себе нові горизонти.
За місяць громадяни України активно використовували можливість безвізового перетину кордону.
Станом на 00.00 годину 10 липня за безвізом через кордон з Польщею до Європейського Союзу виїхали 55 тисяч 428 людей. Відмову у праві безвізового перетину кордону отримали 36 громадян України. До сновних причин відмови належать: відсутність достатньої кількості коштів, не підтвердження заявленої мети поїздки і порушення міграційного законодавства України та Європейського Союзу.
На початку ведення безвізового режиму спостерігалось збільшення пасажиропотоку, однак зараз ситуація стабілізувалась.
Зараз йде активна фаза туристичного сезону, і в цей період так чи інакше збільшується потік людей, які виїжджають на відпочинок. Через це і збільшуються черги на кордоні. З моменту ведення безвізу ніяких нестандартних ситуацій у пунктах пропуску не виникало. Всі контролюючі служби працюють у звичному режимі.
Безвізовий режим України з ЄС спричинив ажіотаж серед українців, які вирішили виготовити біометричні паспорти. Цей ажіотаж не оминув наш регіон, адже, за даними Державної міграційної служби у Львівській області, лише за півроку видали понад 150 тисяч біометричних паспортів.
Від 1 січня до 9 липня міграційною службою у Львівській області було видано 157 тисяч 585 біометричних паспортів. Серед охочих оформити біометричний паспорт спостерігається невеликий ажіотаж, однак він незабаром спаде. Найбільший ажіотаж серед людей, які неочікувано вирішили їхати за кордон. Але якщо говорити в загальному, то мешканці подають документи на біометричний паспорт згідно попереднього запису електронної черги, а також приходять безпосередньо у відділення міграційної служби. Також зараз працюють ЦНАПи, де можна отримати біометричний паспорт, це полегшує роботу, але ажіотажу не зменшує.
Збільшення охочих оформити біометричні паспорти прослідковується після ведення безвізового режиму України з Європою. Саме тоді серед громадян з’явився ажіотаж, і всі масово рушили виготовляти біометричні паспорти.
Станом на сьогодні затримка у видачі біометричних паспортів становить 5-6 днів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ