Через ПП «Угринів – Долгобичув» пропускатимуть порожні вантажівки

4 грудня 2023 року з 23:01 год. за українським часом через автомобільний пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» у напрямку виїзду з України до Польщі впроваджується пропуск порожніх вантажних транспортних засобів з максимальною загальною масою понад 7,5 тонн (за винятком порожніх автоцистерн).

Про це інформує Львівська митниця.

А Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляє, що порожні вантажівки можуть починати рух без реєстрації в електронній черзі на перетин кордону. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.

На місці також працюватиме команда Укртрансбезпеки, які підтримуватимуть порядок руху та допомагатимуть водіям за необхідності.

«Відкриття “Угринів” є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави», – наголосив віце-прем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як повідомляли, з 6 листопада учасники акції на території Польщі перекривають рух вантажівкам на трьох напрямках – у пунктах пропуску «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гребенне» та «Ягодин – Дорогуськ».

Одна з головних вимог організаторів протестів – повернення до практики видачі дозволів для українських вантажоперевізників і зменшення їхньої кількості від довоєнного рівня, коли видавали до 200 тис. дозволів на рік. Крім того, перевізники хочуть, щоб порожні польські вантажні автомобілі, які повертаються з України до Польщі, могли проїжджати кордон без еЧерги і не чекаючи 10-12 днів. Також, перевізники вимагають посилити правила перевезення за ЄКМТ (сертифікат Європейської конференції міністрів транспорту).

У Єврокомісії допускають запровадження санкцій проти Польщі через блокування кордону.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ