Чергові зміни для абітурієнтів

Цьогорічних абітурієнтів чекають чергові зміни. Тепер результати ЗНО будуть множитись на три коефіцієнти: регіональний, галузевий та сільський.
Це означає, що конкурсний бал буде домножуватись на коефіцієнт. Цими коефіцієнтами збалансуватимуть кількість вступників по всіх регіонах України. Не може бути таке, що всі вступають тільки в одне місто. Одним зі стимулів обирання інших міст є регіональний коефіцієнт. Якщо діти вступають до Києва, то їхній коефіцієнт 1. Якщо до Дніпра, Львова, Одеси, Харкова – 1,1, якщо до Донецької чи Луганської областей, переміщених ВНЗ, то їх коефіцієнт 1,3. По всіх інших регіонах – 1,2.
Галузевий коефіцієнт має зорієнтованість на спеціальності природничо-технічні. Таким чином, підтримують тих абітурієнтів, які обирають ці складні спеціальності.
І є сільські коефіцієнти: діти, як навчаються в сільських населених пунктах, їхній конкурсний бал буде домножуватись 1,2, оскільки, вони дуже часто не мають доступу до якісної освіти.
Окрім того, цьогоріч абітурієнти можуть реєструвати свої електронні кабінети вже з 29 червня. Це робиться для того, щоб реєстрація не накладалась з поданням документів, щоб не зависали сервери.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ