“Червоний” рівень епіднебезпеки запровадять ще у п’яти регіонах — міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, ще у п’яти регіонах запровадять “червоний” рівень епідемічної небезпеки. Загалом у цьому рівні перебуватимуть вже 13 областей.

Про це під час брифінгу 26 жовтня повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Хвиля в Україні ще не досягла свого піку… Сьогодні (26 жовтня) у Рівненській та Миколаївській областях введено “червоний” рівень епідемічної небезпеки. На найближчому засіданні державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде прийнято рішення про переведення у “червоний” рівень епіднебезпеки ще п’яти областей: Житомирської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської”, — повідомив Ляшко.

За його словами, також “червоний” рівень залишається на території: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Одеської Сумської та Херсонської областей.

“Загалом це вже буде 13 областей у “червоному” рівні епідеміологічної небезпеки. Середній час перебування регіону у “червоному” рівні епіднебезпеки під час весняної хвилі був 37 днів”, — додав міністр.

Також він констатував, що ситуація із кількістю госпіталізованих “набирає загрозливих обертів”: “У деяких областях показник заповненості ліжок, які дозволяють проводити кисневу терапію, досягає вже 80% — йдеться про Донецьку та Запорізьку області. Загалом по країні показник завантаженості ліжок з киснем, призначених для хворих на COVID-19, складає 66%”.

Ляшко вказав, що для того, щоб зменшити навантаження на медсистему, МОЗ змушене вводити жорсткі карантинні обмеження.

Водночас він додав, що попри зростання летальних випадків, середні показники смертності нижчі, ніж у більшості європейських країн. За його словами, показники смертності в Україні втричі менші за пікові значення у великих європейських країнах, які пройшли спалах. Крім того, міністр зауважив, що Румунія, Україна та Росія стали “основними контриб’юторами у зростанні смертності в Європі” на тлі стабілізації ситуації в інших країнах.

Що відомо
За 25 жовтня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували понад 254 тисячі людей. З початку вакцинації повністю щепили вже понад 7 млн осіб.
Протягом доби 25 жовтня українські медики зафіксували 19 120 нових випадків COVID-19, через ускладнення хвороби померли 734 людини. При цьому за добу до лікарень було шпиталізовано 2939 пацієнтів та зафіксовано 734 летальних випадки. Подолати захворювання змогли 9738 людей. За весь час пандемії в Україні зафіксовано 2 803 159 випадків COVID-19 та 64 936 смерті від захворювання. Від хвороби одужало 2 390 112 людини.
Із 21 жовтня через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні​​ оновилися правила міжрегіональних перевезень. Зокрема пасажирам під час поїздок у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки потрібно пред’являти COVID-сертифікати або негативний тест на коронавірус.
11 жовтня Кабінет міністр затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.
Секретар РНБО Олексій Данілов прогнозував, що пік захворюваності на COVID-19 в Україні припаде на кінець жовтня – початок листопада.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ