Четверо педагогів зі Львівщини пройшли у півфінал Global Teacher Prize Ukraine

Четверо педагогів зі Львівської області пройшли у півфінал національної премії Global Teacher Prize Ukraine та потрапили у ТОП-50 кращих вчителів України. Про це йдеться на офіційній сторінці премії у Facebook.

У ТОП-50 кращих педагогів країни та у півфінал премії Global Teacher Prize Ukraine увійшли такі мешканці Львівщини:
– Браташ Олеся – українська мова і література;
Добротвір, Львівська область; Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів смт Добротвора.
– Ільчук Тарас – музика, Кларнет як спеціальний інструмент;
Львів; ЛССМШІ ім. С. Крушельницької.
– Олексишин Андрій –іІнформатика;
Львів; Спеціалізована середня загальноосвітня школа №18.
– Савіцька Анна – інформатика, літературне читання (початкова школа), українська мова (письмо + читання, початкова школа);
Червоноград, Львівська область; Червоноградська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1.

Під час відбору у ТОП-50 педагогів України анкету кожного учасника перевірили три людини у різних містах держави.
Натомість завтра, 31 серпня, стануть відомі імена десятки кращих вчителів, фіналістів Global Teacher Prize Ukraine. Обиратимуть їх представники дружніх освітніх організацій – EdCamp, EdEra, Microsoft, Impact Hub Odessa, !FEST/Школа вільних і небайдужих, Цифрове видавництво MCFR: Освіта.
«31 серпня стане відомо імена ТОП-10 учителів країни. Вони зберуться у вересні в асесмент-центрі у Львові, де на них чекатимуть нові знайомства, робота в командах, розваги та презентації, під час яких члени журі оберуть переможця», – додають організатори національної премії.

Довідка
Премію Global Teacher Prize, яку ще називають «Нобелівською премією» для вчителів, започаткував арабський мільярдер Санні Варкі у 2014 році. Нагороду вручають за видатний внесок у професію вчителя, її розмір становить 1 000 000 доларів.
Національна премія Global Teacher Prize Ukraine проходить вже вдруге. Її ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році, мета якої не лише популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж викладача. Переможець премії отримає 250 тисяч гривень та поїде в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019.
Минулого року на національну премію подались 632 педагоги з усіх областей країни. Переможець Global Teacher Prize Ukraine Паул Пшенічка потрапив до рейтингу «100 найвпливовіших українців» (вперше за 26 років незалежності в такому рейтингу опинився педагог).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ