Чим небезпечна прокип’ячена двічі вода

Водопровідна вода містить в собі масу домішок – від солей до мінералів. Коли вони нагріваються, їх хімічний склад змінюється. І ці змінені речовини потрапляють в організм разом із повторно підігрітою або двічі прокип’яченою водою.
Про це пише «Новини Ю».
Чим частіше кип’ятити одну і ту ж воду, тим небезпечнішою для здоров’я вона стає. У такій воді утворюються самі шкідливі речовини – фториди, нітрати і навіть миш’як.
Прокип’ятивши воду один раз, ви отримуєте гарантію, що позбавили її від мікробів. Але виконавши цю процедуру з однією і тією ж водою двічі (або більше), ви лише сприяєте руйнуванню корисних речовин, що містяться у воді, і перетворенню їх в небезпечні леткі сполуки.
Згубний вплив шкідливих речовин з повторно прокип’яченої води:
1. Миш’як. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, найбільший ризик для здоров’я представляє саме ця речовина. Миш’як додають в водопровідну воду, щоб убити в ній небажані мікроорганізми. Звичайно, щоб вбити людину миш’яком з повторно прокип’яченої води, будуть потрібні роки, але справа в тому, що все це має накопичувальний ефект. А наслідки можуть бути самі жалюгідні: периферична нейропатія, ураження шкірного покриву, розлади в роботі шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, порушення роботи нирок, онкологія.
2. Фтор. При кип’ятінні частина сполук фтору, що знаходяться у воді, перетворюється в фториди. Згідно з даними досліджень, проведених гарвардськими професорами протягом декількох десятків років, фториди надають негативний неврологічний ефект і навіть можуть стати причиною відставання в розумовому розвитку дітей. Також він збільшує ризик виникнення безпліддя у жінок.
3. Нітрати. Наше життя і без того просякнута нітратами – вони використовуються повсюдно в харчовій промисловості, у ролі консервантів. Але набагато більш небезпечними вони стають, коли піддаються впливу високих температур. При кип’ятінні нітрати перетворюються в нітрозаміни, а ці речовини вже мають безпосереднє відношення до канцерогенів. Недооцінювати наслідки просто не доводиться: рак кишечника, стравоходу, підшлункової залози, сечо-статевої системи і лейкемія.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ