“Чоловічий грип”

Чи правдою є те, що чоловікам важче хворіти грипом. Дослідники займаються пошуком наукової основи цього феномена.

Деякі хвороби і стан дійсно відрізняються між чоловіками і жінками. Наприклад, біль через ішемічну хворобу серця ми відчуваємо по-різному – чоловіки, як правило, мають класичний “ударний” біль в грудях, а жінки частіше відчувають нетипові симптоми, такі як нудота або задишка. Так само може бути з застудою і грипом.

Поки великих досліджень на цю тему немає, але, що відомо зараз:
– жінки можуть мати іншу реакцію на вакцини, що захищає від грипу. У дослідженні щеплення від грипу викликали більше місцевих і системних реакцій і кращу імунну відповідь у жінок. Тестостерон може грати певну роль в цьому процесі, оскільки чоловіки з високим рівнем тестостерону, мали більш низький рівень антитіл;
– в одному з досліджень, в якому аналізували дані за 6 років – дорослі чоловіки мали вищий ризик госпіталізації через грип, ніж жінки;
– було з’ясовано, що чоловіки частіше вмирають від грипу в порівнянні з жінками, незалежно від інших наявних захворювань.

У цілому вчені схиляються до того, що різниця в хворобі і відчутті симптомів може виникати через гормональні відмінності.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ