Чому варто вживати вуглеводи

Вуглеводи є потрібним компонентом харчування, який дає організму енергію та силу. Однак чимало людей, які хочуть схуднути, нині переходять на дієти з низьким вмістом вуглеводів.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, вуглеводи бувають прості — звичайний цукор (у тістечках, цукерках), фруктоза та цукроза (у фруктах та овочах), лактоза (у молочних продуктах). І складні — це крохмаль. Складні вуглеводи є у картоплі, хлібі, рисі, макаронах та крупах.

“Шкідливими є прості вуглеводи, адже вони спричиняють сильні коливання глюкози у крові. Коли її забагато, то виділяється гормон інсулін, і тоді глюкоза покидає кровотік, та відкладається у печінці, м’язах та жировій тканині у вигляді запасів – глікогену та жиру”, – йдеться у повідомленні.

Відтак, виконувач обов’язків глави МОЗ радить:
– Стежити за рівнем споживання таких цукрів. Середня добова норма доданих цукрів не має перевищувати 32-50 грамів.
– Виконувати фізичні вправи незадовго до поїдання солодкого або після. Тоді більше цукру поглинуть м’язи, відповідно, менше жиру утвориться на внутрішніх органах.
– Залишити у своєму раціоні вуглеводи, обмежити споживання лише доданих цукрів.

“Важливо розуміти, що найкращий шлях до здорової ваги і такого ж самопочуття – збалансоване харчування. Суворі харчові обмеження не дадуть бажаного ефекту. Коли закінчиться дієта – доведеться боротися з сильним апетитом, і втрачена вага швидко повернеться. А організм зазнає сильного стресу”, – підсумувала Супрун.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ