Чорнобильська АЕС запрошує «у гості»

Тепер кожен охочий зможе побачити як сьогодні працює ЧАЕС, відбувається процес зняття з експлуатації та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства «Чорнобильська АЕС».
«ЧАЕС стає ще одним об’єктом зони відчуження, який зможуть відвідати всі охочі. Це дасть можливість відвідувачам отримати повне уявлення про роботу станції та про проекти, які реалізуються на промисловому майданчику. Тому ми вирішили слідувати принципу «краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – розповідає голова ДАЗВ Віталій Петрук.
Основна увага буде приділятися заходам безпеки для відвідувачів, які будуть забезпечені усіма необхідними засобами індивідуального захисту та проходитимуть обов’язковий дозиметричний контроль.
Під час візиту відвідувачі зможуть пройти слідами працівників станції. Повному зануренню в атмосферу АЕС сприятиме навіть дорога на об’єкт, адже добиратися до станції будуть з міста Славутич тією ж електричкою, якою щодня працівники ЧАЕС їдуть на роботу.
Знайомство з роботою станції почнеться з контрольно-пропускного пункту «Семиходи», де розміщується найбільший санітарний пропускник ЧАЕС. Після проходження контролю відвідувачам покажуть, чим живе станція сьогодні. До базового маршруту входить відвідування багатьох об’єктів: від захисних споруд на випадок надзвичайних ситуацій до місцевої їдальні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ