Чотири роки тому розпочалась АТО на Сході України

У суботу, 14 квітня 2018 року, виповнилась четверта річниця з того дня, коли у квітні 2014 року було підписано указ про початок проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях для протидії неоголошеної гібридної війни, яку проти України почала Російська Федерація.
«Чотири роки тому було оголошено про початок АТО, без введення воєнного стану… РФ у важкий для України час розв’язала неоголошену гібридну війну з використанням всіх брутальних засобів, які є на озброєнні у Кремля», – сказав він, додавши, що 14 квітня 2014 року в. о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ №405/2014 «Про рішення РНБО від 13 квітня про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України», – про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, як повідомляє УНІАН.
«Саме цей документ дав початок збройній відсічі російській агресії», – зазначив речник Міноборони. За його словами, за роки агресії загинули тисячі мирних громадян та військових, а сотні тисяч людей залишили свої оселі.
«За ці роки з’явились нові, сучасні українські герої. Відроджені Збройні сили днем за днем нарощують свій бойовий потенціал та спроможності, створено оперативний резерв військовослужбовців із досвідом», – наголосив Гуцуляк.
Формат проведення Антитерористичної операції на Сході України буде завершено у травні цього року і відбудеться перехід на новий формат – Операції об’єднаних сил.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ