День авіації України

В останню суботу серпня відзначається День авіації України. Це фактично професійне свято всіх авіаторів країни, які несуть військову або цивільну службу на авіапідприємствах та авіалініях. Вперше це свято відзначали в 1993 році — після виходу відповідного президентського указу від 16 серпня.

В Україні ефективно функціонує повний авіаційний цикл. У країні створено систему державного регулювання авіації, ведеться підготовка авіаційних кадрів, діють підприємства з виготовлення літаків. Крім того, в Україні розвинена мережа аеропортів, завдяки чому авіаційний рух покриває 730 тисяч квадратних кілометрів.

До складу Військово-морських сил України входить морська авіаційна бригада і морська вертолітна ескадрилья. Підготовкою майбутніх авіаторів у країні займаються фахівці кількох навчальних закладів. Зокрема, це Національний Авіаційний Університет, Державна льотна академія України, Національний Аерокосмічний Університет і Міжнародний Авіаційний центр підготовки. Співробітники та курсанти цих вузів також відзначають День авіації.

Легендою світової авіації вважається український літак «Мрія».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ