День будівельника

Щорічно у другу неділю серпня відзначається День будівельника. Цього року свято припадає на 14 серпня. Будівельник – це важлива і небезпечна професія. Завдяки їхній праці ми живемо в теплій хаті та працюємо в затишному офісі.

День будівельника – це професійне свято встановлене в 1993 році указом президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів. Відзначається щорічно у другу неділю серпня.

Традиції будівельників
У будівельників є наступна цікава традиція: молодий працівник повинен відкусити шматок хліба з сіллю, потримати руки над чашею з вогнем, а також одягнути каску і пройти “випробування” цеглою.

Деякі будівельники люблять вішати обереги над входом в будинок. Оберегом може служити монета або зерна. Часто об першу плиту будинку розбивають пляшку шампанського.

Серед слов’янських народів вважалося, що найкращий день для початку зведення нового будинку є вівторок або четвер. Також було дуже важливо вибрати правильне місце для майбутнього будівництва. Ні в якому разі не можна було будувати на перехресті або перетині доріг, а особливо – на місці могили або чиєїсь загибелі.

Також будівельники того часу не любили будувати поруч із бузиною, бо вважали, що життя поруч з цією рослиною буде гірким.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ