День бухгалтера України

День бухгалтера України відзначається щорічно 16 липня. Дата для започаткування цього професійного свята була обрана у зв’язку з прийняттям 16 липня 1999 року Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність». Цей закон і регулює бухгалтерську діяльність організацій, а також встановлює основи ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
Основна мета бухгалтерського обліку і ведення фінансової звітності полягає в наданні користувачам повної та об’єктивної інформації про фінансовий стан підприємства, результати його діяльності та обіг грошових коштів.
До 2004 року це свято неофіційно відзначалося на рівні федерації аудиторів і бухгалтерів Україні. На думку експертів, це дозволило підняти престиж професії бухгалтера в державі й, крім усього, змусило представників влади приділяти більше уваги бухгалтерській справі, яка вважається не тільки інструментом ведення податкової звітності, а й основою прийняття багатьох управлінських рішень.
З огляду на це, 18 червня 2004 року День бухгалтера був визнаний офіційним святом в Україні. Про це сказано у відповідному указі президента.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ