День фармацевтичного працівника України

Так вже трапляється, що людина іноді хворіє. У людей різна імунна система і їм часто потрібна допомога не тільки лікаря, але і відповідні лікарські препарати. Виготовленням хімічних лікарських засобів і субстанцій займається особливий виробничо-технологічний комплекс промисловості – фармацевтика. Продукти фармацевтики – препарати різної спрямованості. Це антибіотики і вітаміни, серцеві ліки і препарати для шлунково-кишкового тракту, знеболюючі засоби, різні імуномодулятори, допоміжні речовини і багато іншого. Для багатьох з нас в цьому досить складно розібратися, але не для провізорів.
Провізори відмінно орієнтуються у будь-яких групах препаратів, здатні визначити їх якість, адже від нього буквально залежить наше життя, в разі необхідності можуть підібрати аналогічні дешевші, але не менш ефективні замінники, підкажуть безпечне дозування і зроблять все, щоб призначене лікарем лікування було ефективним. Робота аптечних провізорів і всіх фармацевтичних працівників дуже важлива для нашого здоров’я і сьогоднішнє свято це яскраво підкреслює.
День фармацевтичного працівника встановлено Указом Президента України № 1128/99 від 07.09.1999. У третю суботу вересня в Україні понад 350 тисяч представників цієї галузі святкують своє професійне свято. Не виключено, що коли-небудь буде заснований і Всесвітній день фармацевта.
На фармацевтичному ринку України, наприклад у 2012 році, здійснювали діяльність понад 5 тисяч суб’єктів господарювання, серед яких 9456 аптек, 5470 аптечних пунктів, 6310 аптечних кіосків, 927 аптечних складів і майже 7000 лікувально-профілактичних закладів. Кількість аптек в США близько 67 тис. У аптеках Німеччини, станом на 2015 рік, працювало близько 145 тисяч. людей.
Населення України забезпечено широким асортиментом лікарських засобів українського та іноземного виробництва. Українські ліки експортуються до 25 країн світу.
У 2021 році День фармацевтичного працівника України припадає на 18 вересня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ