День Героїв України 2024

23 травня в Україні відзначають День Героїв — борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України.

День героїв було засновано 23 травня 1941 року Організацією українських націоналістів (ОУН). Ця дата присвячена пам’яті одного з найвидатніших українських націоналістів Євгена Коновальця, якого було вбито 23 травня 1938 року співробітником НКВС.

Після здобуття незалежності свято ставало дедалі популярнішим. У цю дату згадують українських воїнів усіх часів – лицарів Київської Русі, козаків, партизанів, повстанців, Січових стрільців, воїнів УНР та УПА, ветеранів АТО та, звісно, учасників сучасної війни з росією.

У мирні часи День героїв зазвичай відзначали протягом тижня після свята, влаштовуючи масові заходи за участю ветеранів та військових. Окрім привітань захисників, цього дня також покладають квіти біля меморіалів загиблим українським воїнам.

2024 року в Україні діє військовий стан, тому масових акцій не буде. У різних містах День героїв відзначається за окремою програмою. Також кожна людина в цей день може особисто привітати наших героїв, подякувати за службу та надіслати грошове пожертвування ЗСУ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ