День книги рекордів Гіннеса

Навряд чи в нашій країні знайдуться люди, які ніколи не чули про книгу рекордів Гіннеса, але мало хто знає, що 9 листопада – День книги рекордів Гіннеса.
«Книга рекордів Гіннеса» — довідник, який виходить щорічно та містить всесвітньо визнану колекцію світових рекордів, як людських досягнень, так і екстремальних фактів природи.
Сьогодні День рекордів Гіннеса має світову популярність. В цей день у різних країнах люди намагаються встановити нові рекорди. Серед них: найбільша картина зі світлодіодних ліхтариків, найбільша кількість поцілунків за хвилину, найбільший батон, багаточисельний бій подушками тощо.
Книгу рекордів створив британський інженер і власник пивоварні Х’ю Бівер. У листопаді 1951 року він відправився з друзями на полювання. Увечері в барі між чоловіками зав’язалася суперечка, яка з диких птахів найшвидша. Чоловіки переглянули кілька різних довідників, але відповіді не знайшли. Тоді Бівер вирішив створити книгу, в якій будуть зібрані всі рекорди. Назвав він її на честь своєї пивоварні. В даний час Книга рекордів Гіннеса є книгою з найбільшим тиражем із усіх книг, захищених авторським правом.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ