День кондитера

У цей день прийнято вшановувати тих, хто приносить в наше життя радість і насолоду.
Історія кондитерського мистецтва нерозривно пов’язана з активним використанням меду, а потім і цукру, який вперше навчились отримувати з соку цукрової тростини в Індії приблизно в 850-му році нашої ери. До тих пір всі основні солодощі в Європі купувались на Сході, переважно у арабів, одних з родоначальників кондитерської справи в стародавньому світі.
В Україні професія кондитера надзвичайно популярна і затребувана.
Крім спеціалізованих курсів, всі бажаючі можуть отримати освіту в училищах або технікумах. Однак свою професію кондитери освоюють все життя. Кондитерам важливо володіти нестримною фантазією, відмінним смаком і схильністю до творчості, щоб тішити любителів солодкого надзвичайними тортами, десертами та печивом.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ