День літнього сонцестояння

Днем літнього сонцестояння вважається 21 червня. Це найтриваліший день у році, який у багатьох країнах вважається святом в ім’я сонця. Традиція святкування цього дня сягає корінням у часи, коли Сонце вважалося божеством. З культом цього небесного тіла пов’язано безліч обрядів і ритуалів, які перегукуються з традиціями святкування Дня зимового сонцестояння.
У кельтів з цим днем пов’язано чимало повір’їв про те, що в День літнього сонцестояння все нечисте має особливу силу. Оскільки нечисть прийнято відганяти вогнем, у цей день всі святкові заходи проводяться в основному навколо багаття або ритуального вогню.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
При цьому люди приносять на свято багато зелені і квітів, які символізують початок нового життя, народження любові і шлюбу.
У шотландців є своя традиція, пов’язана з Днем літнього сонцестояння. Вони котять із гори обвиті соломою та запалені колеса. Часто при цьому проводяться і ворожіння. Багато народів вірило, що в ніч перед сонцестоянням потрібно шукати в лісі квітучу папороть. Люди вважали, що той, хто знайде цвіт папороті, стане багатим і щасливим.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ