День машинобудівника України

Одна з рис технічно розвиненого суспільства, це наявність дієздатної промисловості і галузі машинобудування, здатність виробляти різноманітні машини і прилади, знаряддя виробництва та предмети споживання. Машинобудування України займає одну з ключових позицій в економічному секторі країни, воно має свою власну структуру і поділяється на масу окремих галузей. Це металообробка та важке машинобудування, суднобудування і судноремонт, тракторобудування й автомобілебудування, верстатобудування і приладобудування, авіабудування і авіаремонт, а також залізнична галузь, електротехнічна, сільськогосподарська і звичайно ж ракетобудування та підприємства оборонного комплексу.
В цілому, в структурах і підрозділах машинобудівної галузі України задіяно понад 2800 промислових підприємств і понад 230 організацій, що виконують різноманітні наукові, науково-технічні та дослідницькі роботи. Приблизна кількість працюючих у цій галузі людей – більше 1 млн.
В українському законодавстві «День машінобудівніка» був додатково закріплений Указом Президента України від 8 вересня 1993 року № 361/93 і щорічно відзначається в четверту неділю вересня.
У День машинобудівника в організаціях і на підприємствах проводяться урочисті збори, нагороджуються передовики виробництва та здійснюється вручення заохочувальних премій, також поширине проведення концертів та інших святкових заходів.
В 2018 році День машинобудівника України припадає на 23 вересня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ