День миротворців в Україні

Щорічно 15 липня в Україні відзначається День миротворців. Сьогодні, 15 липня, відзначається День українських миротворців. Цю дату Верховна Рада заснувала у 2013 році на офіційному рівні.

Мета святкування, як значиться в указі Верховної Ради, – визнання “мужності і доблесті, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій ООН, ОБСЄ і НАТО та забезпечення збереження пам’яті славних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу”.

День українських миротворців: історія та значення свята

Українські миротворці входять до міжнародних місій з підтримання миру і безпеки з 1992 року. Впродовж цього часу близько 45 тисяч військовослужбовців Збройних сил України взяли участь у більш ніж 27 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у різних регіонах планети, 55 із яких загинули.

21 травня 2013 року, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, віддаючи честь тим, хто не пошкодував своє життя і здоров’я, Верховна Рада України запровадила професійне свято саме українських миротворців. Датою його святкування визначено 15 липня.

Більше новин на: Яворів Інфо</a

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ