День мобілізаційного працівника

Враховуючи значимість мобілізаційних органів на всіх рівнях, важливість їх організаційно-штатної, обліково-призовної та мобілізаційної роботи з комплектування військ особовим складом, а також вагомої участі в плануванні матеріально-технічного забезпечення основних мобілізаційних заходів, 22 серпня 2000 року міністром оборони України генералом Олександром Кузьмуком було видано наказ «Про встановлення Дня мобілізаційного працівника».
Щорічною датою Дня мобілізаційного працівника в Україну стало 14 вересня.
У «День мобілізаційного працівника Україні» з боку керівництва країни і вищих чинів Збройних сил України стало традиційним вітання з цим професійним святом на адресу своїх підлеглих. Найбільш яскравих співробітників призовних пунктів в цей день нагороджують пам’ятними подарунками, державними нагородами, позачерговими військовими званнями, урядовими грамотами та подяками від командування, грошовими преміями.
За роки незалежності України мобілізаційними органами української армії постійно проводиться активна участь у підготовці законів, підзаконних актів і величезної кількості інших нормативних документів, що регулюють правові відносини у цій сфері.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ