День молитви за Священиків

Кажуть, що сьогодні День молитви за Священиків. А Ви молитесь за свого священика?
Священик (отець, пресвітер) — термін у більшості християнських церков та назва сану священнослужителя, поставленого єпископським рукоположенням (висвятою) на уділення священних таїнств, відправляння церковних богослужб та релігійного обслуговування вірних. Відповідно богослов’я (догматика) — загальна назва всіх трьох ступенів святої Тайни Священства є диякон, пресвітер, єпископ.
Священик є особою, уповноваженою на виконання священних обрядів релігії, уповноважений посередник між людьми і Богом (або божествами). Жерці і жриці були відомі з найдавніших часів і в найпростіших суспільствах. Вони існують у всіх або в деяких галузях юдаїзму, християнства, у синтоїзмі, індуїзмі і багатьох інших релігіях вони називаються жрець. Вони, як правило, розглядаються як позитивний контакт з божеством або божествами релігії, яку сповідують, часто інтерпретуючи сенс подій та виконання обрядів релігії. Священики є лідерами до яких інші віруючі часто звертаються за консультацією з духовних питань.
У Католицькій церкві, як і в православ’ї священик-пресвітер має право здійснювати п’ять таїнств із семи, за винятком таїнства священства (хіротонії) і таїнства миропомазання (його священик-пресвітер має право здійснювати лише з дозволу священика-єпископа дієцезії, в якій він інкардинований).
Традиційним одягом всіх священиків є сутана. Колір сутани залежить від ступеня клірика. Літургійне вбрання священика включає в себе альбу, Орнат (звана також казула) і столу.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ