День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України

Указом Президента України від 5 жовтня 2004 року (№ 1178/2004) в Україні встановлено професійне свято – День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби, який щорічно відзначається у другу неділю жовтня.
Державний санітарно-епідеміологічний нагляд охоплює всі сфери життєдіяльності людини: умови проживання, праці, харчування, відпочинку, виховання і навчання дітей та підлітків. Тому санітарно-епідеміологічна служба займає ключову позицію в системі охорони здоров’я країни.
Державна санітарно-епідеміологічна служба (СЕС) вже більше 80 років є ефективною складовою галузі охорони здоров’я, яка забезпечує реалізацію державної політики у сфері профілактичної медицини, стоїть на варті здоров’я та працездатності людей, захищає їх від небезпечних інфекційних захворювань.
У структуру СЕС входять головне управління гігієни, епідеміології і профілактики, центри гігієни та епідеміології, центри здоров’я, головний державний санітарний лікар області, міста та району, санітарно-епідеміологічні станції і т.д. В Україні служба працює на підставі Закону «Про санітарно-епідеміологічне благополуччя населення», а головним завданням держсанепідслужби є забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, попередження, виявлення або ліквідація небезпечного і шкідливого впливу довкілля на середовище існування громадян та іх здоров’я.

В 2020 році День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України припадає на 11 жовтня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ