День прикордонника України

З того часу, як на нашій планеті стали виникати ті чи інші держави, проявилася гостра необхідність у захисті та охороні їх кордонів і територій. Жодній з держав ще ніколи не вдавалося зберегти свою ідентичність, не приділяючи особливої уваги цілісності тієї лінії, яка, нехай і умовно, але відокремлює одне соціальне суспільство від іншого – кордону.

У нашій історії до цієї теми надається величезне значення. Прикордонник – один з перших, хто стоїть на шляху до збереження спокою, благополуччя та цілісності нашого суспільства. Їх подвигам і самовідданості присвячено не мало публікацій. Про їх героїзм і кмітливість ходять справжні легенди. У цих легендах зберігається вагома частка правди, яка просто взята з життя, їх буднів, історії, традицій і фактів, що мають місце бути.

В Україні День прикордонника закріплений Указом Президента нашої незалежної України № 308, датованим 25-м травня 1992-го року, а пізніше Указом Президента України № 431/2003 від 21-го травня 2003 го року. З 2018 року, згідно з Указом Преидента України №111/2018 від 27 квітня 2018 року “Про День прикордонника України”, з метою вшанування мужності та героїзму захисників державного кордону України, враховуючи внесок прикордонників у боротьбу за незалежність України, професійне свято – День прикордонника України тепер відзначають щороку 30 квітня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ