День служби безпеки України

25 березня 1992 року Верховна Рада України прийняла закон „Про службу безпеки України”. Цей день з 2001 року згідно з Указом президента № 193/2001 відзначається як День служби безпеки України (СБУ).
Після проголошення незалежності України постало питання про необхідність реформування попередньої союзно-республіканської системи органів державної безпеки. 20 вересня 1991 року Верховна Рада України прийняла постанову „Про створення національної служби безпеки України”.

Головними напрямками діяльності нової української спецслужби є розвідка і контррозвідка.

В структурі СБУ є Департамент контррозвідувального захисту економіки держави. Служба безпеки згідно зі своєю концепцією протидіє розкраданню державного аби колективного майна в особливо крупних розмірах, протиправному використанню бюджетних коштів, здійснює контр розвідувальну
роботу у фінансовій і кредитно-банківській системах, у сферах приватизації, зовнішньоекономічної діяльності.

Служба безпеки України здійснює велику роботу у боротьбі з тероризмом і наркобізнесом, нелегальною міграцією. Для успішного проведення таких операції налагоджені контакти з Інтерполом, закордонними правоохоронними органами.

Служба безпеки докладає всіх зусиль для того, щоб держава впевнено почувала себе у європейському і світовому домі. Згідно з законодавством здійснюється інформаційно-аналітична діяльність з метою допомоги керівництву України в реалізації зовнішньо – і внутріполітичного курсу у напрямку перебудови держави, укріплення її обороноздатності і економічного потенціалу, розширення міжнародного співробітництва.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ