День створення Youtube

Сьогодні, YouTube святкує день народження.
13 років тому був створений популярний відеохостинг, що надає послуги розміщення відеоматеріалів. Заснований 14 лютого 2005 року трьома працівниками PayPal: Чадом Герлі, Стівеном Чені та Джаведом Карімом. Є підрозділом компанії Google.
Користувачі можуть додавати, продивлятись і коментувати ті чи інші відеозаписи. Завдяки простоті та зручності використання, YouTube став одним із найпопулярніших місць для розміщення відеофайлів. Служба містить як професійні кліпи так і аматорські відеозаписи, включаючи відеоблоги.
У жовтні 2006 року відеосервіс був придбаний компанією Google Inc за 1,65 млрд американських доларів. Засновник YouTube Чад Герлі вважає: успіх компанії полягає не тільки в тому, що за допомогою сайту користувачі можуть показати свої відео всьому світу; на YouTube можна легко знайти потрібне відео і порекомендувати його іншим.
Кількість переглядів відеоматеріалів на сайті YouTube зросла до 2 млрд на день, що майже вдвічі перевищує щоденну аудиторію трьох найпопулярніших американських телеканалів разом узятих.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ