День Святого Миколая

19 грудня відзначається День Святого Миколая — покровителя всіх мандрівників і дітей. Свято вважається одним із найбільш шанованих у православному світі.
З історії відомо, що Святитель Миколай жив приблизно в III-IV століттях. У народі його прозвали Миколою Угодником, оскільки він прославився як угодник Божий. Християни вважають, що в цей день відбуваються чудеса.
Микола Угодник творив добрі справи за життя, керуючись своєю сильною вірою в Бога. Помер Святитель Миколай в середині IV століття. Його мощі збереглися нетлінними, вони зцілили тисячі людей. Зараз мощі Миколи Угодника зберігаються в італійському місті Бар, куди були перенесені в 1087 році.
Здавна Микола Угодник вважався захисником всіх дітей. Напередодні свята Святий Миколай приносить усім слухняним дітям подарунки, а неслухняні повинні виправитись і чекати подарунки від Миколая наступного року. Малюки знаходять подарунки вранці, 19 грудня, під подушкою.
Прикмети у день Святого Миколая:
Якою буде зима, чи як вродить урожай восени, в цей день може підказати погода. Варто лише уважно придивитися, наприклад, чи немає на деревах інею. Якщо гілки оповиті ним, тоді варто чекати багато хліба. Якщо цього дня падає дощ, це означає, що добре вродить озимина.
Визначають за погодою у цей день, яким буде літній Миколай. Кажуть, скільки випало снігу на 19 грудня, стільки ж трави буде 22 травня.
den_svyatogo_nikolaya-01

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ