День танкіста

З сучасної історії нам відомо, що використання важкої броньованої техніки не раз визначало результат багатьох битв. Танк досить універсальна і потужна бойова броньована машина, що має гарну маневреність завдяки своїй гусеничній ходовій частини. Враховуючи великі заслуги механізованих і бронетанкових військ у перемозі над Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни, а також величезний внесок танкобудівників в комплектації та оснащенні Збройних Сил Радянського Союзу бронетанкової технікою, Указом Президії Верховної Ради від 1-го липня 1946-го року було затверджено професійне свято танкобудівників і танкістів – День танкіста, який спочатку став відзначатися 11-го вересня, в день, коли радянські війська, ціною героїчних зусиль домоглися значних успіхів під час проведення однієї з ключових стратегічних операцій. Це була Східно-Карпатська операція, в ході якої радянські війська у взаємодії з 1-м чехословацьким армійським корпусом, взявши ініціативу, оволоділи Дуклінскім перевалом і звільнили від фашистських окупантів Закарпатську Україну.
Мужність і героїзм наших славних воїнів багаторазово підтверджувався на полях численних битв, і танкісти, не дивлячись на те, що були захищені товстою бронею, завжди були відмінною мішенню для супротивника. Проте їх підтримка часто була просто життєво необхідною основним військам як в наступальних, так і в оборонних боях. Це була одна з причин, чому професійне свято танкістів стало одним з найбільш шанованих у військах професійних військових святкових днів.
Починаючи з 1980-го року і до наших днів День танкіста відзначається у другу неділю вересня. В Українському законодавстві «День танкістів» встановлено Указом Президента України від 29 -го серпня 1997-го року № 922/97 і відзначається щорічно також у другу неділю вересня.
В цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних танкістів і танкобудівників і бажаємо їм непробивною броні, бездоганної роботи всіх вузлів і механізмів, здоров’я і блискучого професіоналізму, успіхів і надійних тилів! Зі святом!
В 2018 році День танкіста припадає на 9 вересня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ