День тестувальника

Свято День тестувальника відзначається в першій декаді вересня. Коріння його виникнення йдуть в далекий 1947 рік. Традиційні святкові заходи проводяться у відповідному професійному середовищі.
Професійне свято і важливий День тих, хто стоїть в авангарді якісної роботи програміста і дизайнера, системного адміністратора і аналітика, айтішника і всіх, кому доводиться мати справу зі складною технікою і програмним забезпеченням, святкують 9 вересня.
Назва професії тестувальника пішла від англійського слова «test» і дослівно означає «випробування».
9 вересня 1947 вчені Гарвардського університету, які тестували обчислювальну машину Mark II Aiken Relay Calculator, що давала збій, знайшли метелика, котрий застряг між контактами електромеханічного реле. Героїню, якій пощастило це зафіксувати в своєму технічному щоденнику, звали Грейс Хоппер. Вона була американської вченої і комодором флотаа США.
Виконана робота вимагала опису, і слово було знайдено – «debugging» (дослівно: звільнення від комахи). Так отримала назву дуже важлива для всіх розробників процедура – дебаггінг. -Так і нині називається процес виявлення і усунення багів – причин неправильної роботи комп’ютера.
Витягнуту комаху було вклеєно в техдневнік, з супровідним написом: «Перший знайдений баг», і в подальшому передано до музею обчислювальної техніки.
Невідомо, чи відзначає Америка цей знаменний день, а в Україні це неофіційне свято прижилося – з Днем тестувальника!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ