День єднання

16 лютого Україна відзначає державне свято – День єднання. Президент України Володимир Зеленський заснував його у 2022-му на тлі попереджень про можливу війну.

День єднання – історія дати
Взимку 2022 року американська та західноєвропейська розвідки попереджали Україну про можливе вторгнення РФ і навіть називали дату – 16 лютого. Ніхто не хотів вірити в це – країна продовжувала жити своїм життям і турботами. Але в суспільстві все-таки почалися хвилювання. Для підняття духу і, щоб зменшити психологічний тиск, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, покликане нагадати, що саме в єднанні – наші сила та міць. “Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання”, – сказав тоді президент. Так з’явився День єднання 16 лютого.

День єднання – молоде свято, цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу – показати усьому світові, що ми сьогодні – як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.

16 лютого в українських містах і селищах піднімають державний прапор і виконують гімн. Приєднатися до святкування можна, одягнувши вишиванку, прикріпивши синьо-жовту стрічку або ж підтримати донатом тих, хто зараз бореться за нашу свободу та мир на фронті. Привітайте з Днем єднання України близьких та знайомих.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ