День журналіста України

День журналіста щорічно відзначається в Україні 6 червня — у день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році в Міжнародну федерацію журналістів.
День журналіста — це не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації. Це свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події і факти нашого життя.
Більше того, в нашій країні журналісти часто відіграють важливу роль, за що їх називають четвертою владою. Журналісти щохвилини тримають руку на пульсі, першими дізнаються про новини та оперативно їх висвітлюють.
Неможливо уявити собі тележурналіста — без оператора, газетяра — без фотокора, радіоведучого — без команди технічного забезпечення. Тобто, без тих людей, з якими журналісти спільно створюють якісний та цікавий інформаційний продукт.
Слово — потужна зброя. Тому дякуємо журналістам за професіоналізм, плюралізм думок, принциповість в роботі та за виважене незаангажоване висвітлення подій. Своїм професійним святом журналісти також можуть вважати Міжнародний день солідарності журналістів та День працівників радіо, телебачення та зв’язку України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ