Депутати облради ініціюють позачергову сесію через проблеми в медицині

Фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді ініціює скликання позачергової сесії облради через проблеми в медичній галузі та пов’язані з цим збурення в місцевих громадах.
Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».
Голова фракції Олег Панькевич закликає голову обласної ради скликати позачергову сесію вже наступного вівторка, 7 лютого 2017 року.
Як йдеться у зверненні, останнім часом надзвичайно загострилася ситуація в галузі охорони здоров’я.
«Громади стурбовані політикою уряду в цій сфері, зокрема, заходами, які призводять до скорочення кількості лікарняних ліжок, закриття відділень та цілих лікарень, скорочення працівників, а в результаті – погіршення якості й доступності медичних послуг.
Окрім цього, відомо про нову реформу в медицині, яка передбачає створення так званих госпітальних округів. Органи місцевого самоврядування, громади не отримують достовірної інформації щодо планів влади зі створення госпітальних округів, однак побоюються, що це обернеться закриттям лікарень в районах. Уже зараз відбуваються протести, масові збурення.
Вважаємо, що Львівська обласна рада як представницький орган громади Львівщини не може залишатися осторонь цієї проблеми.
У зв’язку з цим, закликаємо вас скликати позачергову сесію Львівської обласної ради із питанням порядку денного: про ситуацію в галузі охорони здоров’я на Львівщині, на якій заслухати інформацію виконавчих органів влади про заплановані заходи в рамках реформи уряду та висловити позицію ради з цього питання, зокрема звернутися до Кабінету Міністрів України стосовно збереження медичних закладів та неприпустимості звільнення працівників», – йдеться у зверненні свободівців.
Нагадаємо, що 31 січня 2017 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна запропонувала внести до порядку денного питання про ситуацію в медичній галузі області та заслухати інформацію облдержадміністрації з приводу створення госпітальних округів. Голова обласної ради Олександр Ганущин відмовився поставити цю пропозицію на голосування.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ