Для легальної роботи закордоном потрібно мати такі документи

Для легальної роботи за кордоном Ви повинні мати дійсний закордонний паспорт; відповідну робочу візу (якщо інше не передбачене законодавством країни, до якої виїдете), трудову угоду (контракт) із закордонним роботодавцем, дозвіл на роботу в країні призначення.
Подбайте про власну безпеку таким чином:
– Отримайте достовірну та повну інформацію про майбутню роботу та умови проживання за кордоном.
– Ознайомтесь з правами працівників та мігрантів у країні, до якої подорожуєте.
– Заздалегідь подбайте про безпечне і надійне місце проживання у країні, до якої прямуєте, а також у країнах транзиту.
– Зробіть копії всіх важливих документів (віза, закордонний та національний паспорт, страховий поліс, контракт, запрошення, тощо) та зберігайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Один екземпляр копій усіх документів, а також нещодавно зроблену фотокартку й контактну інформацію роботодавця, залишіть у своїх рідних та близьких.
– Заздалегідь знайдіть та візьміть із собою контактну інформацію посольства або консульства України та інших організацій, що надають допомогу мігрантам у країні, до якої збираєтесь.
Запам’ятайте, що:
■ трудова діяльність за туристичною, діловою (бізнес) або гостьовою візою є порушенням закону.
■ зазвичай неможливо оформити робочу візу через посередників. Перш ніж погоджуватися на посередництво при оформленні візи, уточніть у відповідному консульстві, чи справді це можливо та яка вартість цієї послуги.
■ як правило, виїхати за кордон за туристичною чи гостьовою візою і вже за кордоном переоформити її на робочу неможливо.
■ у жодному разі не погоджуйтеся надавати фальшиві документи або неправдиву інформацію під час інтерв’ю зі співробітниками консульства.
■ якщо Ви шукаєте роботу за допомогою посередників, з’ясуйте, чи має фірма-посередник відповідну ліцензію, перевіривши «Перелік фірм, які отримали ліцензію на працевлаштування за кордоном» на веб-сторінці Державної служби зайнятості України http://WWW.DCZ.GOV.UA/

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ