Для споживачів газу без лічильників збираються змінити норми

Міністерство енергетики та вугільної промисловості знову пропонує Кабінету міністрів встановити норми споживання газу для населення без лічильників. Про це інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Міненерго.

Проект відповідної постанови “Деякі питання споживання природного газу побутовими споживачами” опублікований на урядовому порталі.

Згідно з документом, норматив споживання газу для домогосподарств, які використовують тільки газову плиту при наявності центрального гарячого водопостачання, пропонується закріпити на рівні 5,8 кубометрів на місяць на одну людину (з квітня по вересень) і 8,8 кубометрів на одну людину (з жовтня по Березень).

Для домогосподарств з плитою і без центрального ГВП норматив може бути встановлений на рівні 8,3 кубометрів на одну людину (з квітня по вересень) і 13,7 кубометрів на одну людину (з жовтня по березень).

У свою чергу норму для домогосподарств, які використовують газову плиту і водонагрівач, Міненерговугілля пропонує закріпити в розмірі 20 кубометрів на одну людину (з квітня по вересень) і 25 кубометрів на одну людину (з жовтня по березень).

Разом з тим уряд продовжує боротьбу проти рішення Окружного адміністративного суду Києва, що веде до більш різкого зростання норм для населення без лічильників.

Як повідомлялося, в кінці травня Окружний адміністративний суд Києва відновив дію втричі більшої норми споживання газу для населення без лічильників. Уряд програв апеляцію по даній справі і зараз намагається оскаржити рішення суду в касаційній інстанції.

З урахуванням судового вердикту, норматив споживання газу для домогосподарств, які використовують тільки газову плиту при наявності центрального гарячого водопостачання дорівнює 9,8 кубометрів на місяць на одну людину (замість 3,3 кубометрів, що діяли останнім часом); для домогосподарств з плитою і без центрального ГВП – 18,3 кубометрів (замість 5,4 куб. м), а з плитою та водонагрівачем – 23,6 кубометрів (замість 10,5 кубометрів).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ