До 31 грудня водіїв “євроблях” не штрафуватимуть

У суботу, 21 вересня 2019 року, видання «Голос України» офіційно опублікувало підписаний напередодні президентом закон, який відтерміновує введення штрафів за користування нерозмитненими автомобілями на іноземній реєстрації, передає zaxid.net.

Такий закон Верховна Рада ухвалила 12 вересня 2019 року. Документ на стадії законопроекту передбачав відтермінування штрафів на 90 днів – до 22 листопада. Однак в кінцевій редакції внесли зміни.

Згідно з законом, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Тобто з 22 вересня до 31 грудня включно власників авто на іноземній реєстрації не штрафуватимуть.

Нагадаємо, що великі штрафи за користування нерозмитненими авто почали діяти 22 серпня, і з того часу і до 4 вересня. Державна фіскальна служба оштрафувала понад 200 таких автомобілістів.

Штраф за перевищення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією від 20 до 30 діб становив 85 тис. грн. У разі перевищення терміну більше ніж на 30 діб, передбачався штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація.

Якщо змін в законодавство не вноситимуть, то згадані штрафи почнуть діяти з 1 січня
2020 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ